Karman Laki

"Hyvät teot kasvattavat hyvää Karmaa"


Olen aina uskonut Karman Lakiin. En tiedä, ajattelenko että Karma koostuu myös entisistä elämistä. Mutta varsinkin tämän elämän aikana tehdyt teot palaavat varmasti meille takaisin, siis hyvä ja paha. 


Kaikella on tarkoituksensa: Uskon, että myös huonoilla tapahtumilla,kaikilla tapaamillamme ihmisillä, ihmisten sairauksilla, onnettomuuksilla ja kuolemilla on aina tarkoitus. On vaikeaa ajatella, että mikä tarkoitus jonkun ihmisen kuolemalla voi olla? Ajattelen niin, että siinäkin voi olla joku opetus esim. vanhemmille sekä läheisille. Yksinkertaisesti ajattelen niin, että olemme täällä maan päällä niin kauan kunnes meidän elämäntehtävämme on saavutettu. Isoissa luonnon katastrofeissa, esim, tsunamit ym. joissa kuolee monia satoja tuhansia ihmisiä, on mielestäni se tarkoitus, että ihmiset heräisivät maapallon tuhoamisen vaikutuksiin, oppisivat myötätuntoa ja auttamaan hädässä olevia sekä siksi, että eri maat ja kansat pystyisivät toimimaan yhdessä.  

Itse olen huomannut, että olen sovittanut jo joitain elämäni Karmoja. Esimerkiksi se kuinka huonosti kohtelin nuoruuden poikaystävääni, vaikka hän olisi hakenut varmasti minulle kuunkin taivaalta. En silloin arvostanut tai kunnioittanut häntä yhtään ja särjin hänen sydämensä monesti. Olen todellakin saanut sen nyt kokea itse. Toinen suhteeni, jossa olin itse todella rakastunut kääntyi juuri niin toisinpäin, että sain kokea vielä kauheammin kaiken sen, mitä itse olin aikonaan tehnyt ja miten olin käyttäytynyt. Tällä hetkellä toivon ja uskonkin, että seuraava suhteni olisi tasapainoinen ja synnit olisi tästä asiasta nyt sovitettu.

Karman Lakiin uskomisen ja sen monesti todeksi näkemisen takia, on ihana tajuta ettei itse koskaan, eikä kenenkään tarvitse, lähteä minkäänlaisiin kostopuuhin sellaista ihmistä kohtaan, joka on toiminut väärin ja jota kohtaan tuntee vihaa, koska voi luottaa siihen, että myös paha saa, ennemmin tai myöhemmin, palkkansa.

Tärkeintä on, itsensä takia antaa väärintekijälle anteeksi ja tietää olevansa "ylempänä" häntä. 

Hyvät teot palaavat aina takaisin <3  


3 kommenttia:

 1. minusta tuntuu että karman-laki toimii joissain tapauksissa hitaasti.

  VastaaPoista
 2. Kivasti kirjoittelet. Sait täältä yhden aktiivisen seuraajan blogiasi lukemaan ja mietiskelemään syvemmin.

  VastaaPoista
 3. Karmaahan tulee tähän elämään myös edellisistä elämistä, joten ei ole tämäkään asia niin yksinkertainen, kuin siitä monesti ajatellaan...

  liisukka

  VastaaPoista