Elämän tarkoitus

Mikä on elämän tarkoitus? Ja varsinkin, mikä on minun elämäni tarkoitus? Miksi ihmisille täytyy sattua niin paljon pahaa ja miksi on niin paljon sairauksia ja kärsimystä?

Olen miettinyt näitä kysymyksiä usein. En voi todellakaan sanoa, että tiedän vastausta mihinkään noista, mutta olen ehkä kuitenkin matkallani oivaltanut joitain asioita. Uskon, että olemme eläneet monia elämiä, joku enemmän ja joku vähemmän. Kuitenkin se on varmaa, että olemme täällä kasvaaksemme ja oppiaksemme. Me kaikki olemme kirjoittaneet tämän elämän itsellemme ennen tänne tuloa, valinneet oppikoulumme, vanhempamme, ulkonäkömme ja ihmiset, keitä tulemme tapaamaan. Uskon myös, että tuomme jokainen jotain aina mukanamme edellisestä elämästä ja kun tunnemme, että jokin asia on tapahtunut aikaisemmin tai joku vieras ihminen tuntuu tutulta eli Deja Vu (entiselämys), uskon, että asia tai ihminen on kuulunut entiseen elämäämme.

Ajattelen,että ainakin yksi elämän tarkoituksista on: aina muiden auttaminen, kuitenkin samalla itseään kunnioittaen, heikoimmista huolehtiminen sekä anteeksi antaminen.

Monet käyvät pohtimaan elämän tarkoitusta tai tulevat uskoon, yleensä jonkun traumaattisen tapahtuman, läheisen kuoleman tai oman henkisen kriisin seurauksena. Valitettavaa on, että moni joutuu kokemaan enemmän surua siksi, ettei ota huonoista tapahtumista/merkeistä opikseen. Uskon, että niin pitkään tapahtuu ikäviä asioita, ennen kuin oivaltaa asian tarkoituksen itselle! Myös negatiivinen ajattelu, turhasta valittaminen ja kiitollisuuden puute vetävät puoleensa negatiivisia tapahtumia ja ihmisiä!     

Olen ollut nuoresta asti se ystävä porukan "äiti hahmo"/ "tukija". Lähivuosina se rooli on ehkä vielä enemmän korostunut, koska ystäviä ja ongelmia on tullut lisää . Päivittäin on joku, joka on tarvinnut kuuntelu tai lohdutus apuani. Joskus ajattelin ehkä itsekkäästikin, etten aina jaksa auttaa ja että kuka kuuntelee ja lohduttaa minua? Mutta nyt olen oivaltanut sen, että tämä ystävien tukeminen ja piristäminen sekä valon tuominen muiden elämään ja voiman antaminen, on yksi minun elämäntehtävistäni. Kun autan ja tuen muita saan itsellenikin siitä paljon enkä enää ajattele omia murheitani. Pyrinkin siis usein keksimään pieniä yllätyksiä läheisilleni tai vain yksinkertaisesti kertoa, että he ovat ajatuksissani. Ja sitä antamisen ja toisen iloiseksi tekemisen tunnetta ei todellakaan voita mikään!

Uskon myös, että yksi elämäntarkoituksista on saavuttaa mielenrauha, rakastaa, kasvaa henkisesti ja löytää tie takaisin Kotiin. Jokaisesta meistä voi tulla valaistunut, Buddha. Tie on varmasti hyvin pitkä ja raskas,mutta se kannattaa! Elämän ei siis kuulu olla kärsimystä! Elämä on kaikista suurin Lahja <3

Itse olen löytänyt mielenrauhan ja valon monen kokemuksen kautta. Se tie ei ole ollut helppo eikä lyhyt. Olen joutunut kokemaan kolhuja, menetyksiä, masennusta ym. Ajattelen sen niin, että ellei tiedä mitä kärsimys on, ei voi osata arvostaa niin paljoa Valon löytymistä, ei voi osata tuntea myötätuntoa eikä voi myöskään rohkaista muita. Kiteytettynä kuitenkin siihen mielentilaan pääseminen missä nyt olen, on vaatinut todella paljon kyyneleitä, itsetutkiskelua, lukemista,  musiikkia, menneisyyden käsittelyä, syvällisiä pohdiskeluja ja keskusteluja sekä ennen kaikkea yksinolemista. Luonto ja metsässä liikkuminen on ollut myös todella suuri osa elämääni.

Tärkein pyrkimykseni tällä hetkellä on olla hyvä ihminen ja tulla vielä paremmaksi ihmiseksi. Päivittäin on joku joka tarvitsee jonkun apua ja hyviä tekoja voi tehdä joka ikinen päivä <3 Tekojen ei tarvitse olla suuria, eikä niiden toteuttamiseen tarvitse rahaa. Minusta muiden muistaminen, kiitoksen sanominen, pienet asiat ja yllätykset, itse tehdyt lahjat, tai vaan läheisille huomion osoitus, eivät vaadi paljoa ponnistelua. Esimerkiksi kaupassa jollekin oven avaaminen, hymyily, liikenteessä tien antaminen, hyvän huomenen sanominen naapureille ja niin edelleen, ovat yllättävän helppoja, mutta kuitenkin niin palkitsevia tekoja.
Siitä ajatuksesta, että ystävänpäivä voi olla joka päivä on hyvä lähteä <3
Voi myös miettiä sitä, että ketä voisin tänään auttaa tai piristää? Kysyä ystävältä, mitä sinulle kuuluu? Kuka voisi tarvita minua tänään? Kelle voisin kertoa, kuinka tärkeä ja arvokas hän minulle on? Koska en uskokaan, että ikinä voisi sanoa tai näyttää läheisille liikaa sitä, kuinka paljon he itselle merkitsevät.

Tietoa elämäntehtävästä:

On ilahduttavaa huomata, että useat ihmiset etsivät elämälleen syvempää merkitystä. Valveutuneen ihmisen yksi tunnusmerkki on se, että ihmisen onnellisuuteen ei enää riitä toimeentulon hankkiminen (työpaikka) ja viihtyminen (viihde). Kun ihminen ei enää koe täyttymystä ja onnellisuutta pelkästään yhteiskunnan mekaanisen järjestelmän puitteissa, alkaa hän etsiä elämäntehtäväänsä.
Valveutunut ihminen on henkisesti herännyt tai henkisesti heräämässä oleva ihminen, joka alkaa tiedostamaan syvemmin henkistä alkuperäänsä. Valveutunut ihminen etsii elämälleen syvempää merkitystä eli elämäntehtävää.

Elämäntehtävä liittyy sieluun. Elämäntehtävä on sielun suunnitelma
kokea ja kasvaa rakkaudessa. Sielun korkea päämäärä on tulla täydeksi rakkauden ja ykseyden keskukseksi. Tähän korkeaan päämäärään sielu pääsee opettelemalla käytännössä universaaleja henkisiä lainalaisuuksia. Luominen ja erilaisten kokemusten hankkiminen ovat keinoja opetella ja sisäistää kaikkialla vaikuttavat henkiset lainalaisuudet. Luomisen ja kokemisen myötä sielu jalostuu yhä korkeampaan rakkaus-ykseys tietoisuuteen. Elämäntehtävä on jokaisen sielun yksilöllinen suunnitelma kokea ja antaa yhä korkeampaa rakkautta soveltamalla universaaleja henkisiä lainalaisuuksia.Sielulle ihmiselämä on mahdollisuus kehittyä. Kehittyminen tarkoittaa täydeksi tulemista ennen kaikkea kokemuksellisesti. Täydeksi tuleminen merkitsee täyttä tietoisuutta henkisten lainalaisuuksien soveltamisen ja vaikutusten suhteen sekä täyttä ymmärrystä hankitun tiedon ja kokemusten suhteen. 

Sielun kehittyminen on tietoisuuden evoluutiota, jossa sielusta tulee aste asteelta yhä täydellisempi koko maailmankaikkeuden läpäisevän rakkausenergian käsittelyn tajuntakeskus. Sielun tavoitteena on kasvaa täyteen tietoisuuden loistoon kaiken läpäisevän rakkausenergian ja Korkeimman Tietoisuuden sekä universaalien henkisten lainalaisuuksien suhteen. Sielu tavoittelee elämisen mestaruutta.Minun 10 Elämänohjetta:


1. Kunnioita sekä rakasta itseäsi  ja muita 

2. Anna anteeksi ja ole nöyrä

3. Usko, toivo ja rakasta

4. Pyydä, niin saat

5. Usko parempaan huomiseen

6. Auta aina muita

7. Pidä positiivinen asenne

8. Muista rentoutua

9. Kiitä aina kaikesta

10. Ole oma itsesi ja nauti elämästä! 
            


Jokainen ihminen opettaa meille jotain itsestämme. 


Etsi valoa kaikista ja kaikesta!

Toivotan onnea kaikille oman elämäntehtävänsä löytämiseen! <3   

2 kommenttia:

  1. Taas hämmennyin! Ajattelen täsmälleen samoin ja olen itse kaiken oivatanut omassa päässä. Mystistä!!

    VastaaPoista
  2. Samaa mieltä! Ihana teksti! ♡

    VastaaPoista